Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας


222.1121752 | 6943263355

info@cremservices.gr

Οι Εγκαταστάσεις μας

Σε απόσταση 75χλμ από την Αθήνα και με άμεση πρόσβαση από την Εθνική Οδό βρίσκεται το πρώτο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα. Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ενημερωτικό μας φυλλάδιο: CremServices_brochure ΚΑΝ

Η φιλοσοφία σχεδιασμού του κτιρίου μας

Βασική επιδίωξη στο σχεδιασμό του κτιρίου ήταν η επίτευξη ενός αρμονικού κτιριακού συνόλου που με την ολοκλήρωσή του δεν θα διατάρασσε την αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης που αποπνέει το καταπράσινο φυσικό περιβάλλον και το πευκοδάσος με το οποίο γειτνιάζει. Όλες οι λειτουργίες του κτιρίου χωροθετήθηκαν σε ένα επίπεδο, ενώ το χαμηλό του ύψος σε συνδυασμό με τη φύτευση που συναντά ο επισκέπτης, συνέβαλαν στην όσο το δυνατόν πιο ήπια ένταξη του κτιριακού συνόλου στο περιβάλλον.

Ένα σύνολο από όγκους-πρίσματα ενώνονται μέσω ενός διαδρόμου κίνησης που διατρέχει όλο το κτίριο. Πρίσματα-φεγγίτες διακόπτουν την ενιαία οροφή και επιτρέπουν την είσοδο του φυσικού φωτός από ψηλά. Στην αίθουσα τελετών ο φεγγίτης διακόπτει την οροφή επιτρέποντας έτσι στο φως να εισχωρήσει και να φωτίσει τη σορό που έχει εναποτεθεί ακριβώς από κάτω. Στο χώρο του τεφροφυλακίου, ένας ακόμα φεγγίτης στην οροφή φωτίζει την τεφροδόχο πριν αυτή παραδοθεί στους οικείους του εκλιπόντος. H διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων έγινε με γνώμονα ό,τι λαμβάνει χώρα σε εσωτερικούς χώρους να δύναται να πραγματοποιηθεί και σε εξωτερικούς. Σε αυτή την κατεύθυνση, το αίθριο που εκτείνεται ακριβώς δίπλα από την αίθουσα τελετών μπορεί να φιλοξενήσει τελετές κατά τους θερινούς μήνες. Αντίστοιχα, το αίθριο που εφάπτεται του αναψυκτηρίου, στεγάζει τη λειτουργία αυτού όταν αυτό καθίσταται δυνατό.

To κτίριο που στεγάζει το σύνολο των λειτουργιών του Κέντρου Αποτέφρωσης σχεδιάστηκε από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο MONOGON Office for Architecture.