Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας


222.1121752 | 6943263355

info@cremservices.gr

«Η Υπόσχεση» στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc του Βόλου

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για την αποτέφρωση «Η Υπόσχεση», παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc στο Βόλο, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». «Η Υπόσχεση» είναι ένα ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης που αφορά τα 23 χρόνια προσπαθειών για την κατασκευή του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Κώστα Πλιάκου, παραγωγή Αντώνη Αλακιώτη και αφήγηση Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με το κοινό με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης και του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας κ. Αντώνη Αλακιώτη και τον σκηνοθέτη κ. Κώστα Πλιάκο. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας κ. Πάνος Σκοτινιώτης και ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδας κ. Νίκος Αγγελέτος.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τα 23 χρόνια προσπαθειών του κ. Αντώνη Αλακιώτη για την κατασκευή του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα. Πρόκειται για την «καταγραφή της πολιτικής διάστασης αυτής της προσπάθειας, καθώς η αποτέφρωση των νεκρών στην Ελλάδα αποτελούσε ταμπού επί δεκαετίες για τον πολιτικό κόσμο». Η «Υπόσχεση» είναι ένα πολιτικό και ιστορικό ντοκιμαντέρ έρευνας μεγάλου μήκους στο οποίο οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης «αποτέφρωση» ξεδιπλώνουν μια άγνωστη ιστορία πολιτικής διαμάχης.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν οι: Αλέκος Αλαβάνος, Νίκος Αλιβιζάτος, Νίκος Αγγελέτος, Γιώργος Αμυράς, Άννα Βαγενά, Νίκος Βούτσης, Μαρία Δαμανάκη, Σπύρος Δανέλης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιάννης Μπουτάρης, τέως Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Προκόπης Παυλόπουλος, Γιώργος Πρωτόπαπας, Παναγιώτης Σγουρίδης, Πάνος Σκουρλέτης κ.α.

Η εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και  την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.