Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας


222.1121752 | 6943263355

info@cremservices.gr

Ο προγραμματισμός της αποτέφρωσης

Η επιλογή της αποτέφρωσης ως τελευταία επιθυμία είναι απόλυτα προσωπική , συνειδητή και εξαρτάται από την κοσμοθεωρία του κάθε ανθρώπου. Για μερικούς ανθρώπους είναι σημαντικό να έχουν προγραμματίσει και τις τελευταίες  λεπτομέρειες της «αυλαίας» της ζωής τους.  Όπως οργάνωναν τη ζωή τους, θέλουν να οργανώσουν και το θάνατό τους.

Άλλοι σκέφτονται με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να αποφορτίσουν τους δικούς τους ανθρώπους, τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά, καθώς δεν γνωρίζουν σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η οικογένειά τους μετά από κάποια χρόνια και αν θα μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά την ύστατη ώρα.

Το Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν εκ των προτέρων να «φροντίσουν» για την αποτέφρωσή τους, να προ-αγοράσουν υπηρεσίες αποτέφρωσης και διάθεσης της τέφρας. Αυτή είναι μία πρακτική που είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, δηλαδή στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, όπου λειτουργούν Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών εδώ και δεκαετίες.

Βασικός σκοπός αυτής της υπηρεσίας είναι η αποφυγή της επιβάρυνσης της οικογένειας με διαδικαστικά και οικονομικά ζητήματα σε μία φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή και η εξασφάλιση ότι θα γίνει σεβαστή η τελευταία επιθυμία του θανόντος. Η προ-αγορά δεν περιλαμβάνει υπηρεσίες γραφείου τελετών (φέρετρο, μεταφορά, στολισμός κ.α.) για τις οποίες θα χρειαστεί να απευθυνθείτε στο γραφείο τελετών της επιλογής σας.

Επίσης, όπως γίνεται στην Ευρώπη και στην Αμερική, το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών Ριτσώνας έχει τη δυνατότητα να προσφέρει livestreaming από την αίθουσα τελετών, ώστε οι συγγενείς και οι φίλοι που δεν μπορούν να παραβρεθούν στην τελετή, να μπορούν να την παρακολουθούν από όπου βρίσκονται, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.