Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας


222.1121752 | 6943263355

info@cremservices.gr

Διασπορά της τέφρας στη θάλασσα

Ένα ταξίδι μνήμης, με συγγενείς και φίλους σε ιδιαίτερη τοποθεσία, τελείται για την διασπορά της τέφρας στη θάλασσα. Επιλέγεται το κατάλληλο σκάφος ανάλογα με τον αριθμό των παρευρισκομένων και τοποθετείται η τεφροδόχος σε κεντρικό σημείο μαζί με τη φωτογραφία του θανόντος. Το ταξίδι μνήμης ξεκινά συνοδεία μουσικής, εφόσον το επιθυμεί η οικογένεια.

Όταν το σκάφος φτάσει στο σημείο “ταφής” η μηχανή σταματά και ο τελετάρχης ρίχνει την ανθοστολισμένη τεφροδόχο στη θάλασσα. Στη συνέχεια το σκάφος περιστρέφεται τρεις φορές γύρω από το σημείο στο οποίο καταβυθίζεται η τεφροδόχος. Η κόρνα του πλοίου ηχεί και ο τελετάρχης χτυπά πένθιμα την καμπάνα του πλοίου. Μετά το πέρας της τελετής, ο καπετάνιος παραδίδει στην οικογένεια το πιστοποιητικό ταφής της τέφρας με τα στοιχεία του θανόντος, το όνομα του σκάφους, τις γεωγραφικές συντεταγμένες που έγινε η ταφή και την ημερομηνία και την ώρα της ταφής.

Η τελετή μπορεί να επαναληφθεί στις ίδιες συντεταγμένες, εφόσον το επιθυμούν οι οικείοι, σε ημέρα ιδιαίτερης σημασίας (πχ ετήσιο μνημόσυνο).

Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται από εξωτερικό συνεργάτη.