Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας


222.1121752 | 6943263355

info@cremservices.gr

Προσωπικές μαρτυρίες

Οι υπηρεσίες που παρέχετε είναι εξαιρετικές. Ευγενικό προσωπικό και το περιβάλλον δεν είναι καθόλου απρόσωπο. Ευχαριστούμε .

11/03/2023

Σας ευχαριστούμε πολύ, στην δύσκολη στιγμή μας κάπως ηρεμήσαμε!

13/03/2023

Σας ευχαριστούμε παρα πολύ. Η ατμόσφαιρα και οι υπηρεσίες ηταν «σκανδιναβικού» επιπέδου, σχεδόν κινηματογραφική.

15/03/2023

«..Έχοντας ενεργό συμμετοχή στην μία και μοναδική δημόσια εκδήλωση που έγινε στην Ελλάδα για το θέμα της αποτέφρωσης νεκρών, ήθελα από καιρό να πραγματοποιήσω μία επίσκεψη στην Ριτσώνα. Η επιθυμία μου αυτή πραγματοποιήθηκε, δυστυχώς με τον θάνατο της μητέρας μου. Φτάνοντας στο σημείο, αντικρίζεις μέσα στην φύση ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα. Συγγενικό μου πρόσωπο θα πει χαρακτηριστικά, ότι θυμίζει μουσείο μοντέρνας τέχνης. Θεώρησα πολύ επιτυχή τον παραλληλισμό. Στην ρεσεψιόν του ΚΑΝ (κέντρο αποτέφρωσης νεκρών) με περιμένει ένα βιβλίο με ιδιόχειρη αφιέρωση από τον φίλο και πρόεδρο του ΚΑΝ , Αντώνη Αλακιωτη. Τίτλος του βιβλίου “23 χρόνια για το αυτονόητο…” , εκδότης η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης. Περιέχει τον επί 23 χρόνια συνεχή και αδιάκοπο αγώνα του Αντώνη για το αυτονόητο,τη λειτουργία του πρώτου αποτεφρωτηρίου στην Ελλάδα. Το αποτεφρωτήριο δεν είναι δημόσιο αλλά ιδιωτικών συμφερόντων. Το θέμα έγινε μπαλάκι ανάμεσα σε κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, εκκλησία, μέχρι να το προχωρήσει ιδιώτης. Έχει ειδική αναφορά ο Αντώνης στο βιβλίο του για αυτά. Άλλωστε ακόμα στο ίδιο σημείο είναι,μιας και φαίνεται δύσκολα θα δούμε δημόσιο αποτεφρωτήριο παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες περί του αντιθέτου. Είναι μεγάλη δεξαμενή ψήφων η εκκλησία. Η διαδικασία πολύ απλή, παράλληλα διαφορετική από την ταφή. Ο τελευταίος αποχαιρετισμός είναι ήσυχος και σε αφήνει να σκεφτείς. Ο χώρος,ο τρόπος,η ατμόσφαιρα το επιτρέπουν. Να εκλογίκευσης τη στιγμή,να νιώσεις κοντά στον άνθρωπο που συνοδεύεις,να τον αφήσεις ήσυχο για το ταξίδι του,να προχωρήσεις εσύ για το δικό σου ταξίδι. Είναι πολιτισμός το αποτεφρωτήριο. Ανεκτίμητος πολιτισμός και οφείλουμε στον Αντώνη Αλακιωτη ότι το μοιράστηκε μαζί μας, πραγματοποιώντας ένα προσωπικό του όνειρο. Σε ευχαριστούμε Αντώνη για αυτό…»

Ανάρτηση στο facebook του Παναγιώτη Δριμυλή

05/02/2023

“Ευχαριστούμε για τη ποιότητα που δόθηκε και υπάρχει. Θα θέλαμε να πούμε ότι και οι άνθρωποι που θέλουν να αποφύγουν τις διαδικασίας της ταφής , το περιβάλλον εδώ είναι πολύ όμορφο. “

20/01/2023

“Χαρίσατε ανθρώπινες στιγμές σε όλους μας , με σεβασμό στο πατερά μας.”

07/01/2023

“Σε αφήνω σε ένα υπέροχο μέρος που με τόσο σεβασμό και ευγένεια σε αποχαιρετήσαμε , συγχαρητήρια για την αξιοπρέπεια και το σεβασμό.”

05/01/2023

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ο αγαπημένος μας άνθρωπος βρέθηκε σε έναν πολιτισμένο και αξιοπρεπή χώρο για να τον αποχαιρετίσουμε. Συγχαρητήρια για τις προσπάθειες σας.”

06/12/2022

“Η διαδικασία αποτέφρωσης του πατέρα μας ήταν παράδειγμα σεβασμού στον άνθρωπο και στις επιθυμίες του! Σας ευχαριστούμε πολύ.”

15/11/2022

“Ευχαριστούμε πολύ που υπάρχει επιτέλους στην Ελλάδα η δυνατότητα αποτέφρωσης! Αυτό σημαίνει ελευθέρια και πολιτισμός μέσα στη πιστή στο Θεό.”

26/10/2022

“Καμία σύσταση. Εξαιρετική προσέγγιση , εξαιρετικό δείγμα πολιτισμού. Εξαιρετική αρχιτεκτονική και αισθητική.

07/09/2022

“Η γενική μου εντύπωση είναι πολύ εξαιρετική. Η ατμόσφαιρα είναι οικεία. Η αρχιτεκτονική του χώρου είναι φανταστική. Ευχαριστώ για την ειρήνη. Δεν υπάρχουν κριτικές , όλα είναι οργανωμένα στο υψηλότερο επίπεδο.”

11/07/2022

Να συνεχίσετε να είστε πάντα έτσι και να παραμείνετε όπως τώρα με το σεβασμό και τον απολυτό πολιτισμό που υπάρχει ως προς τους νεκρούς και τους συγγενείς τους.”

04/07/2022

“Ανθρωπισμός , μινιμαλισμός , καθαριότητα και σεβασμός. Ευχαριστούμε πολύ! Εξαιρετικοί όλοι σας.”

03/06/2022

«…Εγώ και η μητέρα μου θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πραγματικά μέσα από την καρδιά
μας για όλη τη διαδικασία, τη φροντίδα και το σεβασμό που του παρείχατε και εκφράσατε την
ημέρα της τελετής αποτέφρωσης του πατέρα μου.
Σαν οικογένεια, είμασταν και είμαστε υπέρ της αποτέφρωσης αλλά πραγματικά, όταν φτάσαμε
στο Κέντρο σας, δεν φανταζόμασταν ότι θα ερχόμασταν αντιμέτωποι με ένα τόσο όμορφο
πραγματικό τοπίο και κυρίως, ένα τόσο φανταστικό έργο. Πραγματικά, νιώσαμε πως ο πατέρας
μου θα έφευγε σε καλά χεριά, μέσα σε έναν απερίγραπτο παράδεισο.
Ένα μεγάλο Μπράβο λοιπόν στο έργο σας, στην ομάδα σας, στις αξίες, στον επαγγελματισμό
σας και κυρίως, στο σεβασμό που εκφράζετε στον άνθρωπο που φεύγει…».
 
Με εκτίμηση και με ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Νοέμβριος 2019