Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας


222.1121752 | 6943263355

info@cremservices.gr

Χορηγία του Αποτεφρωτηρίου σε θεατρικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Με γνώμονα τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και κυρίως προς το πιο ευάλωτο μέρος της κοινωνίας μας, δηλαδή τα παιδιά, το Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας αποδέχθηκε το αίτημα του θεάτρου «ΡΕΤΡΟ» να συνδράμει οικονομικώς στην προσπάθειά του να υλοποιήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ειδικότερα, τη θεατρική σεζόν 2019-20 το θέατρο «ΡΕΤΡΟ» παρουσίασε στην παιδική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά την θεατρική του παράσταση “‘Ένα Αλλιώτικο Καλοκαίρι” του Μάικ Κένι, σε σκηνοθεσία της Μάρθας Κλουκίνα. Η παράσταση πραγματεύτηκε το ευαίσθητο θέμα της απώλειας για παιδιά και εφήβους.

Στην περίοδο της πανδημίας, όπου τα θέατρα ήταν κλειστά, οι συντελεστές του θεάτρου αποφάσισαν να σχεδιάσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την παράστασή τους, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να μιλήσουν στα παιδιά και στους εφήβους για τη διαχείριση της απώλειας και του πένθους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει χρονικό ορίζοντα 2 ετών και αφορά στην παροχή 100 δωρεάν παρουσιάσεων σε σχολικές μονάδες εντός και εκτός Αττικής, ορφανοτροφεία και ιδρύματα, παιδιατρικές κλινικές και δομές παιδιών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια.